Vårt hållbarhetsarbete

Välkommen till Ecoestic Sweden! Vi är dedikerade till att erbjuda ekologiska produkter tillverkade med miljövänliga ingredienser för att minska den negativa miljöpåverkan. Hållbarhet är kärnan i allt vi gör, och vi strävar efter att vara en förebild för miljövänligt och etiskt företagande. Nedan kan du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete.

  1. Naturliga råvaror och biodynamisk odling: Vi lägger fokus på högkvalitativa naturliga råvaror som växer och bearbetas med omsorg. Våra produkter utmärks av sammansättningar som respekterar naturen och de biodynamiska odlingarna. Vi strävar efter att ge jorden mer än vad vi tar, vilket bidrar till en hållbar markanvändning.

  2. Djurvänliga produkter: Vi är stolta över att inte testa några av våra produkter på djur. Vår produktion är inriktad på att värna om djur och natur. Genom att välja våra produkter stödjer du etiskt och hållbart tillverkade alternativ.

  3. Socialt ansvar: Vi tror på att skapa positiv förändring i samhället. Genom vårt partnerskap med From One to Another, en ideell organisation, arbetar vi för att främja flickors lika rätt till utbildning. Vi erbjuder stipendier till flickor och kvinnocenter i södra Kenya genom deras väl utvecklade arbetsmodell, The Circle of Education. Genom att stödja oss bidrar du till att bygga hållbara samhällen runt om i världen.

  4. Hållbarhetsdagen: Vi är stolta samarbetspartner till Taste by Globe, Svenska Krögare och NOON-FOOD under deras hållbarhetsdag. Som partner deltar vi i deras mässa och stöder evenemanget. Vi delar också ut priset för Svenska Kockpriset i Gastronomisk Hållbarhet för att erkänna och främja hållbarhet inom matlagning.

  5. Svanenmärkning: Vi samarbetar med en fabrik i Danmark för att ta fram produkter som är svanenmärkta. Under juni månad kommer vi att erhålla de första provprodukterna som är godkända för märkningen. När vi är nöjda med kvaliteten kommer vi att börja producera med svanenmärkning, vilket visar vårt åtagande för miljövänliga alternativ.

  6. Bra arbetsförhållanden: Vi är engagerade i att endast handla med länder som har schysta arbetsförhållanden och arbetsvillkor. Vår fabrik följer EU:s certifieringar och krav för att säkerställa goda arbetsförhållanden. Vi väljer alltid det miljövänligaste alternativet för våra längre leveranser och strävar efter att minska vår miljöpåverkan.

  7. Minska miljöpåverkan: Vi tar alltid miljöpåverkan i beaktan vid våra val och beslut. Vi har nyligen flyttat våra lager till moderna anläggningar med robotteknik för att säkerställa hållbarhet och effektivitet. Våra transportörer har också ett hållbarhetsarbete och vi ställer krav på minskade utsläpp för att bidra till en mer hållbar logistik.

På Ecoestic Sweden strävar vi efter att integrera hållbarhet i allt vi gör. Vi är stolta över vårt arbete för en mer hållbar framtid och hoppas att du blir inspirerad att välja våra ekologiska och miljövänliga produkter. Tillsammans kan vi göra en verklig skillnad för planeten och framtida generationer.