Sol, saltvatten och klor kan alla skada vårt hår

Sol, saltvatten och klor kan alla skada vårt hår - Ecoestic Sweden

Varmare dagar betyder att det är dags att tänka på hur vi bäst skyddar och vårdar vårt hår under sommaren. Solsaltvatten och klor kan alla skada vårt hår, men med rätt vård kan vi hålla det friskt och glänsande hela säsongen.

Här är några av våra bästa tips:

1. Använd UV-skydd för håret:

Precis som vår hud behöver vårt hår skydd mot solens skadliga UV-strålar. Det finns många produkter på marknaden som kan hjälpa till med detta, från schampon och balsam med UV-skydd till speciella hårsprayer.

2. Håll håret återfuktat:

Sommarens värme kan torka ut ditt hår. För att motverka detta, använd ett återfuktande balsam eller en hårmask en till två gånger i veckan. Oljor som argan, kokosnöt eller jojoba kan också hjälpa till att återfukta och ge näring till håret.

3. Skydda håret i poolen:

Klor kan skada och missfärga håret, särskilt om det är färgat. Skölj håret med färskt vatten innan du dyker i poolen för att skydda det. Ett annat tips är att använda en simmössa om du planerar att vara mycket i vattnet.

4. Undvik överdriven värme:

Användning av värme-stylingsverktyg som plattänger, locktänger eller hårtorkar kan ytterligare torka ut och skada håret. Försök att låta håret torka naturligt så mycket som möjligt, och om du måste använda värme, använd alltid ett värmeskyddande spray eller serum först.

5. Ät rätt:

Ditt hår återspeglar din allmänna hälsa och kost. Ät en balanserad kost rik på frukt, grönsaker, hela korn och magra proteiner för att ge håret de näringsämnen det behöver för att växa starkt och hälsosamt.

Vi hoppas att dessa tips hjälper dig att skydda och vårda ditt hår denna sommar. Kom ihåg att din skönhet kommer inifrån och ut, så ta hand om dig själv och ditt hår!

Ha en underbar sommar. ☀️

Liknande produkter

Kommentera