Sol, saltvatten och klor kan alla skada vÄrt hÄr - Ecoestic Sweden

Sol, saltvatten och klor kan alla skada vÄrt hÄr

av Ecoestic Sweden Aug 11, 2023

Varmare dagar betyder att det Àr dags att tÀnka pÄ hur vi bÀst skyddar och vÄrdar vÄrt hÄr under sommaren. Sol, saltvatten och klor kan alla skada vÄrt hÄr, men med rÀtt vÄrd kan vi hÄlla det friskt och glÀnsande hela sÀsongen.

HÀr Àr nÄgra av vÄra bÀsta tips:

1. AnvÀnd UV-skydd för hÄret:

Precis som vÄr hud behöver vÄrt hÄr skydd mot solens skadliga UV-strÄlar. Det finns mÄnga produkter pÄ marknaden som kan hjÀlpa till med detta, frÄn schampon och balsam med UV-skydd till speciella hÄrsprayer.

2. HÄll hÄret Äterfuktat:

Sommarens vÀrme kan torka ut ditt hÄr. För att motverka detta, anvÀnd ett Äterfuktande balsam eller en hÄrmask en till tvÄ gÄnger i veckan. Oljor som argan, kokosnöt eller jojoba kan ocksÄ hjÀlpa till att Äterfukta och ge nÀring till hÄret.

3. Skydda hÄret i poolen:

Klor kan skada och missfÀrga hÄret, sÀrskilt om det Àr fÀrgat. Skölj hÄret med fÀrskt vatten innan du dyker i poolen för att skydda det. Ett annat tips Àr att anvÀnda en simmössa om du planerar att vara mycket i vattnet.

4. Undvik överdriven vÀrme:

AnvÀndning av vÀrme-stylingsverktyg som plattÀnger, locktÀnger eller hÄrtorkar kan ytterligare torka ut och skada hÄret. Försök att lÄta hÄret torka naturligt sÄ mycket som möjligt, och om du mÄste anvÀnda vÀrme, anvÀnd alltid ett vÀrmeskyddande spray eller serum först.

5. Ät rĂ€tt:

Ditt hĂ„r Äterspeglar din allmĂ€nna hĂ€lsa och kost. Ät en balanserad kost rik pĂ„ frukt, grönsaker, hela korn och magra proteiner för att ge hĂ„ret de nĂ€ringsĂ€mnen det behöver för att vĂ€xa starkt och hĂ€lsosamt.

Vi hoppas att dessa tips hjÀlper dig att skydda och vÄrda ditt hÄr denna sommar. Kom ihÄg att din skönhet kommer inifrÄn och ut, sÄ ta hand om dig sjÀlv och ditt hÄr!

Ha en underbar sommar. ☀

LĂ€mna kommentar