Så undviker du de 8 vanligaste felen när du smörjer in dig

Så undviker du de 8 vanligaste felen när du smörjer in dig - Ecoestic Sweden
Användningen av bodylotion kan tyckas enkelt, men det finns några vanliga misstag som människor ofta gör när de applicerar den.
Här är några av de vanligaste felen:
1. Applicerar på torr hud: För bästa resultat bör bodylotion appliceras direkt efter dusch eller bad när huden fortfarande är lite fuktig. Det hjälper till att låsa in fukten.
2. Använder för mycket eller för lite produkt: För mycket lotion kan lämna huden klibbig eller fet, medan för lite inte ger tillräcklig återfuktning.
3. Snabb applicering: Det är bäst att ta sig tid att verkligen massera in lotionsprodukten på huden, så att den absorberas ordentligt.
4. Hoppar över områden: Vissa delar av kroppen, såsom armbågar, knän eller fötter, kan vara extra torra och kräver extra uppmärksamhet.
5. Använder fel typ av produkt: Alla lotions är inte lika. Det som fungerar bra på din kropp kanske inte är lämpligt för ditt ansikte, och vise versa. Dessutom kan vissa produkter som innehåller starka ingredienser eller parfymer irritera känslig hud.
6. Använder gammal eller utgången produkt: Som med de flesta skönhetsprodukter, har bodylotions ett bäst-före-datum. Gamla produkter kan förlora sin effektivitet och kan till och med orsaka hudirritation.
7. Lagringsfel: Bodylotions bör förvaras på svala, torra platser borta från direkt solljus. Om de utsätts för värme eller ljus kan de brytas ner snabbare eller ändra konsistens.
8. Inte testa på en liten yta först: Särskilt om du har känslig hud eller använder en ny produkt, är det en bra idé att först testa den på en liten del av huden för att säkerställa att du inte får en allergisk reaktion.
För att undvika dessa misstag, läs instruktionerna på produkten noggrant, välj rätt typ av lotion för din hudtyp och var noga med att applicera den regelbundet och på rätt sätt.

Liknande produkter

Kommentera